Când văd pentru prima dată lumina zilei, văd chipul mamei. Apoi al cadrelor medicale care nu mai contenesc să îl îngrijească. E o nouă viaţă, un miracol, iar medicii şi asistentele trebuie să îi acorde cea mai mare atenţie. În acest scop conducerea Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“ a înscris secţia de Maternitate într-un proiect iniţiat de UNICEF, prin care doreşte o îmbunătăţire a calităţii serviciilor oferite mamelor şi nou-născuţilor.
„Spitalul – prieten al copilului“ este un proiect iniţiat de fundaţia UNICEF, prin care se doreşte o îmbunătăţire a calităţii serviciilor din maternităţile din România. La această iniţiativă a aderat şi conducerea Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“, care doreşte ca secţia de Maternitate să devină una model în întreg judeţul Braşov. Iar mamele şi nou-născuţii să primească cele mai bune îngrijiri din partea medicilor şi asistentelor. „De ce ne-am gândit să transformăm Maternitatea din Făgăraş într-un „Spital – prieten al copilului“? Pentru că dorim să avem grijă de cei mai vulnerabili cetăţeni ai noştri şi anume nou-născuţii. Ce implică acest proiect? Ca şi paşi sunt înscrierea în acest program, implementarea standardelor şi criteriilor de evaluare“, a spus Laurean Gheţea, directorul Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“.
Iar al treilea pas constă în o evaluare externă ce are ca scop certificarea, sau nu, a îndeplinirii acestor criterii. Mai bine zis, secţia de Maternitate va fi evaluată în perioadă următoare de către specialişti, iar în urma acestor evaluări se va constata dacă va putea primi, sau nu, acest grad de excelenţă. „Este o iniţiativă care ajută atât mamele, cât şi personalul medical să aibă grijă de copii în cel mai bun mod posibil. Acest proces înseamnă instruirea tuturor celor care intră în contact cu mama şi copilul, din punctul de vedere al acordării îngrijirilor medicale“, a mai spus Gheţea.
Ce înseamnă pr