Săptămânalul „Observatorul militar“, editat pe bani publici, de către MApN, pare o copie a cotidianului de propagandă al fostului PCR.
Gabriel Oprea este un ministru extrem de ocupat. Atunci când nu participă la şedinţele de Guvern, pune la cale treburile în Ministerul Apărării Naţionale sau se află în vreo vizită de lucru în străinătate, Gabriel Oprea citeşte, scrie sau trimite discursuri de felicitare. Puţine sunt evenimentele ce au loc în Armata Română care să nu se bucure de aprecierea transmisă oficial de către ministrul Oprea.
Şi tocmai pentru că este o persoană atât de ocupată, iar discursurile oficiale, din fiecare săptămână, ar putea fi reunite lejer într-o carte lunară cu dimensiuni aproximative de la 500 de pagini în sus, ministrul Apărării a ales să-şi distribuie mesajele pline de învăţăminte chiar prin revista oficială a ministerului pe care-l conduce: „Observatorul militar".
„Publicaţie săptămânală a Ministerului Apărării Naţionale, cu o tradiţie de 152 de ani", cum le place celor de la MapN să-şi prezinte revista, „Observatorul militar" a transmis din mijlocul armatei în cele două Războaie Mondiale. A supravieţuit cum a putut în perioada comunistă. A redevenit al Armatei după revoluţia din decembrie 1989, recâştigându-şi, cel puţin teoretic, statutul de buletin informativ al Ministerului Apărării Naţionale.
De câteva luni însă, revista editată, tipărită şi distribuită din bugetul de stat pare o adevărată platformă electorală, construită pentru a imortaliza prin verb cuvintele ministrului Gabriel Oprea. De la Poliţia Aeriană şi până la succesul mondial al echipei feminine de spadă, prin scrisori patetice ale pensionarilor care-i mulţumesc cu lacrimi în ochi pentru creşterea pensiilor, zbătându-se printre zeci de fotografii-portret, figura lui Gabriel Oprea tronează din centrul paginilor. Toată această odă săptămân