Asistentele provenind din Romania sunt socate de neglijenta cu care sunt tratati batranii din Marea Britanie, a spus seful Colegiului Regal pentru Asistente.
Doctorul Peter Carter a spus ca aistentele care au facut studii in Estul Europei sunt "uimite" ca sistemul britanic pune atata accent pe intocmirea de documente, si de numarul de pacienti varstnici admisi in spital cu dureri provocate de sederea prea mult timp intr-un loc, demonstrand ca nu li s-a dat atentie nici de catre familie, nici de personalul specializat, scrie The Telegraph.
Carter a apreciat ca asistentele straine contribuie la serviciile medicale din Marea Britanie, fiind de multe ori blamate pe nedrept cu privire la calitatea serviciilor lor. Acesta a precizat ca asistentele din afara Marii Britanii ii ofera informatii importante cu privire la diferentele culturale dintre serviciile medicale.
Carter le-a intrebat pe asistentele din Romania ce diferente au remarcat de cand lucreaza in sistemul britanic. "Primul lucru pe care mi l-au spus a fost ca sunt uimite de cantitatea de documente. Au spus ca n-ar fi visat niciodata ca vor petrece atata timp ca sa scrie niste lucruri", a spus Carter.
"In al doilea rand, au fost uimite de numarul de persoane care vin in spital cu dureri din cauza sederii prea mult timp intr-un loc. N-au vazut niciodata asa ceva. Unii dintre batrani vin din propriile locuinte, altii din aziluri. Asistentele au spus ca au fost luate prin surprindere - asta a fost evaluarea lor sincera", a continuat Carter, subliniind ca aceste remarci sunt un simptom al problemelor din sistem, care se bazeaza prea mult pe asistente fara studii aprofundate, care nu vad semnalele unei deteriorari a sanatatii.
Carter a mai spus ca angajatii provenind din Romania au vorbit pozitiv despre alte aspecte ale sistemului britanic de sanatate, insa pr