Preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Franţa, Şerban Mihăileanu, a declarat că medicii români care profesează în Franţa au ales singuri acest lucru, nu au fost trimişi, dar nici "furaţi" de francezi, problema în Franţa fiind acceptarea unei mase profesionale mari care ajunge dintr-o dată.
Asociaţia Medicilor Români din Franţa a organizat, sâmbătă, întâlnirea anuală la Ambasada României la Paris, preşedintele Şerban Mihăileanu anunţând că are o veste bună, în sensul că medicii români din Franţa sunt ceva mai bine acceptaţi.
"Vestea bună era într-un fel un adevăr, mai ales spunând că medicii care profesează astăzi în Franţa nu sunt surghiuniţi, exilaţi şi că sunt liberi de propria lor alegere. Era o veste bună în ghilimele, care vrea să însemne că medicii români care profesează în Franţa, au ales Franţa. Nu au fost nici trimişi, nici furaţi de francezi. Alegând Franţa, prima lor ocupaţie de zi de zi este medicina faţă de pacienţii francezi. Problema este a acceptării unei mase mari profesionale care ajunge dintr-o dată", a precizat, pentru MEDIAFAX, profesorul Mihăileanu.
Preşedintele AMR a subliniat că există două probleme, una legată de acomodarea cu noua ţară a medicilor români, care ajung şi în câteva săptămâni sunt integraţi într-o practică cotidiană, iar cea de-a doua că orice ţară cunoaşte nişte limite privind imigraţiile masive iar medicii români au ajuns în masă în Franţa şi nu numai.
Întrebat cum sunt văzuţi medicii români în Franţa, preşedintele AMR a răspuns că nu există încă o opinie generalizată privind pregătirea medicilor români.
"Există opinii divergente, în funcţie de experienţa trăită. Am auzit de opinii negative, am văzut în acelaşi timp şi reportaje făcute în mass media, foarte bune, foarte frumoase despre medicii români. Toată problema în Franţa este că opinia negativă, manifestată faţă de anumiţi români care v