* Brokerii spun că declaraţiile în timpul şedinţei de tranzacţionare influenţează cotaţiile
* Avocatul Cristian Duţescu: Sper să nu fie vorba de manipulare
Deputaţii nu au avut timp, ieri, să discute ridicarea pragului la SIF-uri, de la 1% la 5%, cea mai importantă iniţiativă legislativă pentru investitorii de pe piaţa de capital. Agenda Camerei Deputaţilor era încărcată cu încă 98 de punc-te, plus moţiunea simplă "Panglicile doamnei ministru Boagiu", iniţiată de deputaţii Opoziţiei împotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.
Deputatul Nicolae Bud ne-a spus, aseară, că proiectul nu a fost votat ieri (n.r. până la închiderea ediţiei) şi că astăzi va fi supus dezbaterii numai în măsura timpului disponibil.
Astfel, investitorilor nu le-a rămas decât să spere că deputaţii vor ajunge, astăzi, să voteze proiectul privind pragul la SIF-uri, cu toate că unii deputaţi au declarat că, probabil, această iniţiativă va suferi o nouă amânare.
Deşi au început şedinţa de tranzacţionare în creş-tere, acţiunile SIF au încheiat-o cu minusuri între 3,05 şi 4,65%, după ce un deputat a declarat că nu va fi timp pentru dezbaterea proiectului în această săptămână.
Marcel Murgoci, Director Operaţiuni "Estinvest" Focşani, ne-a spus că declaraţia deputatului a "creat un sentiment de deznădejde în rândul investitorilor şi a dus la scăderea cotaţiilor".
Săptămâna trecută, pe fondul zvonurilor cu privire la dezbaterile în plen privind ridicarea pragului de deţinere, acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare au urcat cu aproape 10%.
Avocatul specializat în piaţa de capital Cristian Duţescu, de la "Duţescu and Partners", ne-a declarat că îmbrăţişează propunerea de ridicare a pragului la SIF-uri şi că speră ca proiectul să primească votul favorabil al deputaţilor.
Totuşi, domnia sa consideră că era necesară acordarea unei