Într-o societate tot mai dinamică, graniţele dintre îndeletnicirile pe care le au bărbaţii şi femeile sunt tot mai neclare, fiecare îndeplinind funcţii considerate până acum specifice celuilalt gen.
Rolul femeii şi cel al bărbatului nu mai sunt atât de bine conturate în societatea zilelor noastre, de multe ori fiind chiar inversate. Femeile au dovedit că sunt în stare să facă lucruri despre care se presupunea că doar bărbaţii le pot rezolva, iar ei au arătat că pot face cel puţin la fel de bine treburile gospodăreşti, considerate până nu de mult strict „femeieşti".
De asemenea, mitul conform căruia bărbaţii sunt cei care aduc cei mai mulţi bani în casă este pe cale să fie spulberat, numărul femeilor care au studii superioare şi ocupă posturi mai bune fiind într-o continuă creştere. Conform unui studiu publicat în presa britanică, o soţie din patru are salariul mai mare decât soţul ei.
„Bărbaţii-meşteri sunt supraevaluaţi"
Din ce în ce mai multe femei care locuiesc singure sau ai căror parteneri sunt plecaţi mult timp de acasă îndeplinesc zilnic sarcini considerate specifice bărbăteşti. Cristina Popa este o tânără de 26 de ani care locuieşte singură în Bucureşti de aproximativ trei ani, de când s-a despărţit de prietenul ei. Ea crede că bărbaţii sunt „supraevaluaţi atunci când vine vorba de meşterit prin casă". „Bărbaţii fac să pară că a schimba un neon în baie şi a da o gaură în perete sunt misiuni care necesită ani de pregătire.
Eventual mai sună un vecin ca să-i ajute, care vine negreşit cu o bere la PET şi, după ce se uită împreună la meci, amână treaba pentru a doua zi", explică tânăra. Ea spune că se descurcă mai bine decât un bărbat atunci când este nevoie să schimbe un bec, să dea o gaură în perete sau chiar să schimbe rezervorul wc-ului.
„Când s-a stricat rezervorul de la toaletă am sunat-o pe propriet