La început, Clujul a fost doar un tărâm fermecat, descoperit în poveştile lui Dorel Dinulescu, un vecin student la Medicină în Ardeal. Aşa s-a îndrăgostit tânărul din Calafat de "U" Cluj. A cochetat cu fotbalul, jucând mijlocaş la Dunărea Calafat. Din teren a trecut la microfon, la Staţia de Radioficare a Calafatului. "Era radioul local. Citeam la microfon cronica meciului Dunărea Calafat - Fulgerul Maglavit". În clasa a X-a a rămas şi fără mamă, după ce tatăl, pilot de război, plecase mai devreme. Clujul devenea şi ţinta unei evadări, "am vrut să scap de locurile triste".
Cu ajutorul profesorului universitar Teodor Pompiliu a ajuns în 1968 la Radio Cluj. Aşa a început cariera de crainic. Teodor Mateescu, tânărul din Calafat, fascinat de urbea lui Blaga, urma să devină Vocea Clujului în celebra emisiune "Fotbal minut cu minut". Cu echipa ProSport s-a întâlnit în sala de conferinţe a stadionului Cluj Arena. De aici, nu a apucat să comenteze niciun meci, fiindcă s-a retras anul trecut. A trecut însă la microfon pentru a depăna amintiri. Gata, suntem în direct!
Dăm legătura la Cluj lui Teodor Mateescu.
Am preluat legătura într-un moment fast pentru formaţia clujeană, care conduce cu 1-0 într-o partida cu foarte mare miză mai ales pentru oaspeţi.
Ce condiţii erau de transmisie?
Condiţii care amintesc de copilăria radioului. E adevărat că transmisiile de "B" se făceau la firul ierbii, dar şi în prima divizie la Târgu Mureş, la Oradea, la Baia Mare, tot de pe pistă transmiteam. Trebuia să fii mult mai precaut, mai ponderat, având în spate, atât de aproape, presiunea publicului.
"Lucescu a sfidat tribuna"
Aţi avut vreodată probleme cu spectatorii sau cu conducătorii din cauza comentariilor?
Nu numai o dată. De pildă, la un meci la Cluj, la care Hunedoara îl avea antrenor-jucător pe Mircea Lucescu. La 1-0 pentru "U", a înscr