Urzicile sunt cunoscute in toata lumea pentru intepaturile pe care le provoaca atunci cand sunt atinse, insa sunt si deosebit de bune pentru organism.
Ceaiul de urzica este nutritiv si plin de fier, conform Digherbs. Este deosebit de bun pentru perioada sarcinii pentru ca mentine un nivel bun de fier in organism.
De asemenea, contine o substanta care creste productia de lapte, ceea ce face din aceasta planta o varianta buna si pentru om, dar si pentru animale. Ceaiul facut din urzici, frunze de zmeura, ovaz si lucerna este perfect pentru ca o femeie insarcinata sa primeasca toate substantele nutritive de care are nevoie.
Sucul plantei este perfect pentru persoanele care sufera de insuficienta cardiaca congestiva, dar si in caz de artrita, anemie, probleme renale si alte dureri.
Ia-ti portia de sanatate din marar
Atunci cand atingi o urzica patrund in piele doua substante, acid formic si histamina, care irita pielea. Cu toate acestea, flagelarea cu urzici este recomandata in cazul durerilor de reumatism.
Aceasta planta mai contine vitamina K, care ajuta la coagularea sangelui.
Datorita substantelor nutritive, urzicile pot fi gatite si consumate separat sau in supe.
Totusi, nu exagera cu consumul acestei plante, pentru a preintampina usoarele tulburari gastrice sau urticaria.
Urzicile sunt cunoscute in toata lumea pentru intepaturile pe care le provoaca atunci cand sunt atinse, insa sunt si deosebit de bune pentru organism.
Ceaiul de urzica este nutritiv si plin de fier, conform Digherbs. Este deosebit de bun pentru perioada sarcinii pentru ca mentine un nivel bun de fier in organism.
De asemenea, contine o substanta care creste productia de lapte, ceea ce face din aceasta planta o varianta buna si pentru om, dar si pentru animale. Ce