\"Găseşte-mi familia\" de la Kanal D demonstrează că viaţa reală poate depăşi cu mult imaginaţia regizorilor, dar şi faptul că un happy end e puţin probabil pentru copiii pierduţi. Sursa: VLAD STĂNESCU
Într-o zi rece de noiembrie, o femeie, Stela, stă pe o bancă în curtea Spitalului Colţea şi îşi aşteaptă mama. Nu a văzut-o de 40 de ani, de când divorţul părinţilor a transformat-o, la numai doi ani, în mărul discordiei.
Acum, femeia a apelat la echipa "Găseşte-mi familia" pentru a o putea reîntâlni pe cea care i-a dat viaţă.
Cum începe povestea
E obişnuit ca reality-showurile de la tv să fie, mai mult sau mai puţin, aranjate. De aceea, când am auzit de varianta românească, prezentată de Raluca Moianu, a reality-ului ce a debutat în urmă cu 19 ani în Olanda, emisiune difuzată în fiecare joi de Kanal D, am vrut să văd cât de "reale" sunt întâlnirile.
Totul începe cu un telefon şi povestea celui care apelează la emisiune. "Solicitările pentru a găsi o persoană dragă sunt foarte multe, de ordinul zecilor pe zi. Asta poate părea surprizător, pentru că oamenii din jurul nostru, care au acest gol în suflet nu arată acest lucru în mod evident. Oricine, un prieten, un coleg, un vecin, un trecător, se comportă în viaţa de zi cu zi la fel ca şi cei care nu trăiesc cu lipsa tatălui, a mamei, sau cu dorinţa de a îşi strânge fratele sau sora în braţe. În realitate, în intimitate, ei resimt foarte mult această lipsă", spune Daniel Pitei, producătorul executiv "Găseşte-mi familia".
De la Beatrice, membru al echipei, aflu că au fost şi zile record în care telefoanele au sunat non-stop. "În decurs de câteva ore s-au primit 99 de apeluri. Cele mai multe solicitări sunt de la copii care vor să-şi cunoască părinţii, dar şi de la fraţi".
Investigaţiile nu sunt uşoare şi de multe ori nu se termină fericit. "«Găseşte-mi familia» beneficiază de o echipă foa