La două luni de la declanşarea mişcării "Occupy Wall Street", la New York, poliţiştii americani au reuşit să le demonteze protestatarilor din Zuccotti Park corturile şi adăposturile improvizate, însă mişcarea continuă la fel de furioasă ca şi până acum. Cu o lună în urmă, mişcări violente de solidaritate cu "Occupy Wall Street" au izbucnit în Europa, la Londra sau la Roma.
Occupy Wall Street la New York
În România, protestul anti-capitalism popularizat pe Facebook şi Twitter a adunat câteva zeci de persoane în Piaţa Unirii din Bucureşti. Probabil o caracteristică unică la nivel mondial, protestul anti-sistem românesc a avut autorizaţie de la Primăria Capitalei.
Occupy Bucharest, România.
De altfel, mişcările de protest româneşti capătă în ultima vreme aspectul unor şezători hippie. Spre exemplu, profesorii nemulţumiţi că au salarii prea mici şi neprimite la timp i-au compus ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, poezii şi strigări demne de curtea şcolii: "Floricică viorea să-i spui/La ministrul vai de capul lui/Să se ducă focului", "N-ai ieşit afară, mâine venim iară" sau "Daniele, fii bărbat, nu te lăsa aşteptat".
Cel mai amplu protest sindical din ultimii ani, provocat de măsurile de austeritate luate de guvernul Boc în 2010, în urma cărora salariile bugetarilor au fost reduse cu 25%, a scos în stradă, cu concursul sindicatelor, unele dintre ele afiliate politic cu PSD, câteva zeci de mii de oameni. Protestul a durat însă câteva zile şi a devenit celebru printr-o horă în care sindicaliştii au prestat "Dansul Pinguinului", cu muzica bubuind în boxe.
Un fost oficial guvernamental al cabinetului condus de Emil Boc a declarat pentru gândul că, în esenţă, măsurile de austeritate luate atunci de Guvern au fost întemeiate şi că statele din zona Euro aflate în criză acum au amânat cât au putut astfel de măsuri nepopulare