TIMISOARA. Mancarea multa, la un pret mai mic decat cea de la restaurant, dar si de calitate, ca la mama acasa, au facut din cantinele studentesti localurile cele mai des folosite de timisoreni cand vine vorba sa-si astampere foamea. Oameni cu bani, studenti sau pur si simplu timisoreni care au un drum in Complex, merg zilnic la cantina studenteasca pentru o masa calda.
Nu doar cantinele studentesti sunt solicitate. In cantinele liceelor din Timisoara se prepara cea mai buna mancare din oras care mai apoi e livrata de firmele de catering catre cele mai importante firme multinationale. Administratorii acestor afaceri spun ca fenomenul mancatului la sau de la cantina este in crestere mai ales in aceasta perioada de criza.
„Singurele zile in care putem spune ca nu merge asa bine sunt cele de luni si vineri, zile in care de obicei studentii vin de acasa cu mancare, respectiv, pleaca spre casa. in rest se fac cam 600-700 de portii pe zi, care se dau”, spune Toader Apavaloaie, administratorul cantinei de la Universitatea Politehnica. Secretul acestei cantine este faptul ca mancarea e delicioasa, iar in bucatarie e curatenie lucie. Nici pretul nu este foarte piperat, un meniu putand fi achzitionat si contra sumei de 8 lei.
„Nu doar studentii mananca la noi. Sunt si ingineri, de obicei fosti studenti care in tinerete au mancat aici, iar acum vin cu colegii lor de la multinationale in pauzele de masa”, explica Apavaloaie.
De altfel, la ora pranzului cantina UPT din Complexul Studentesc este unul dintre cele mai aglomerate localuri in care se poate servi masa. Zilnic la orele pranzului, greu gasesti loc la o masa, in conditiile in care in sala pot sta chiar si 300 de persoane. Pe langa cei care stau la mese, alte zeci de persoane stau la coada sa-si comande o ciorba de vacuta, o costita fripta sau o portie de piure contra unei sume modice: 7 lei.