În restaurantul cochet, din spatele Academiei Române, situat într-o casă veche cu însemne heraldice şi masonice fixate de decenii în stucaturi, Patrizia e gazda perfectă. O adevărată... patriciană.Te primeşte vorbind româneşte cu un jucăuş accent italian şi imediat îţi dai seama că, orice ai comanda, vei mânca totul cu plăcere, pentru că vei primi – spune ea – mâncărurile tradiţionale ale Liguriei, aşezate cu stil pe farfurii de porţelan.
A venit în România, acum 18 ani, ca să-şi încerce norocul. Nu la ruletă, deşi atmosfera cazinoului nu i-a fost străină niciodată, nici măcar în anii copilăriei. "M-am născut în Bahamas , am copilărit în Val d'Aosta şi mi-am petrecut adolescenţa la San Remo – peste tot acolo unde tatăl meu, care lucra la cazino, era chemat cu serviciul. La Bucureşti am ajuns tot pentru că el venise să lucreze aici, într-un cazino”... Patrizia Paglieri este genul acela de italiancă tipică, vorbăreaţă, zâmbitoare şi foarte pricepută în bucătărie. Asta i-a adus şi succesul, acum 18 ani, atunci când pornea prima afacere în România. "Împreună cu mama, am vrut să deschidem un restaurant italian în Bucureşti, dar acum 18 ani nu prea erau spaţii şi chiria era scumpă. Am găsit un loc minunat, intim, la Buftea. Şi acolo am avut până de curând un restaurant mic, exclusivist, cu numai patru mese...”. La Buftea, nu departe de studiourile de filmare. Aşa se face că mai toţi cei care au filmat, de aproape două decenii, în studiourile de lângă Bucureşti, i-au trecut pragul. Nu demult, timp de o lună, i-a fost oaspete Andy Garcia. "Era chiar foarte comic ce se întâmpla... El a mâncat la noi timp de o lună, seară de seară, împreună cu patru-cinci prieteni. Intra şi striga din uşă: «Hello, mama, what you give me tonight?»... Apoi veneau cei care aveau rezervare la restaurant şi nu mai conteneau să se minuneze că la Buftea, într-un orăşel, iau masa în acelaşi