Judecand dupa ultimul episod, de la Cluj, al serialului de audienta nationala "DNA in actiune", putem deduce ca in Romania coruptia obtine in continuare victorie dupa victorie impotriva societatii.
Politicienii si functionarii corupti fura de sting din banii publici si sufoca sectorul privat prin "taxe de protectie", impiedicand relansarea robusta a economiei intr-o vreme in care pericolele care pandesc Romania din directia crizei Europei se profileaza tot mai amenintatoare.
La Cluj, primarul Sorin Apostu, "delfinul" agreat de premierul Emil Boc la conducerea destinelor primului oras din Transilvania si uneia dintre cele mai puternice filiale PDL din tara, se transformase intr-o copie mioritica a lui Al Capone, incasand "comisioane" si "contributii" de la orice afacere privata care dorea sa prospere pe "mosia lui".
Cam in aceeasi perioada in care Sorin Apostu "taxa" fara mila si jena, direct sau prin intermediul sotiei, cam tot ce misca, economic vorbind, prin Cluj, liderii PDL din Bucuresti se declarau "increzatori" ca vor castiga viitoarele alegeri. Chestiune de perspectiva.
Reputatia primarului de Cluj de om strangator trecuse si Carpatii, ajungand departe, pana in sudul Olteniei, la Dabuleni, o comuna devenita de notorietate dupa ce, recent, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a infratit-o (din vorbe) cu Washington D.C.
Conform DNA, producatorii de pepeni din circumscriptia in care a fost ales senatorul de Romania Mircea Geoana au strans, cu mic cu mare, circa 50.000 de euro, pe care i-au "livrat" lui Sorin Apostu prin persoane "de incredere" (din ce partid oare?), in schimbul permisiunii de a-si vinde pepenii in pietele din Cluj, aflate la discretia "marchizului" Apostu. Asta s-a intamplat in 2011, in "statul de drept" si "economia de piata" care utilizeaza, abuziv, brandul Romania.
Care