Primarul Clujului, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, recursurile făcute de cei doi faţă de decizia Curţii de Apel Cluj.
Instanţa supremă a luat în discuţie, luni, contestaţiile făcute de cei doi împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, prin care pe numele lor s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, luni, în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, că a mers în mai multe excursii împreună cu familia şi prietenii şi că de fiecare dată el a plătit integral aceste plecări, potrivit Mediafax.
Întrebat de judecătorii instanţei supreme câte telefoane mobile s-au găsit în urma percheziţiilor de la domiciliu şi de la biroul său, Sorin Apostu a arătat că s-au găsit în total 17 terminale mobile. Edilul a precizat că el folosea doar două şi soţia sa alte două. Despre restul telefoanelor, Apostu a arătat că erau fie foarte noi, fie foarte vechi şi unele stricate, fără a da o explicaţie clară a deţinerii lor. El nu a spus de ce ţinea toate aceste telefoane.
Totodată, primarul Clujului Sorin Apostu nu a putut răspunde mai multor întrebări ale magistraţilor, în legătură cu contracte de asistenţe încheiate de soţia sa cu diverse firme şi persoane, datorită unui pact pe care acesta l-a făcut cu Monica Apostu, de a nu discuta despre afaceri acasă.
Edilul Clujului a încercat să lămurească şi o susţinere a anchetatorilor, potrivit căreia soţia sa ar fi încercat să facă o înţelegere frauduloasă cu avocata Elena Popa. "Legat de înţelegerea dintre soţie şi avocata Elena Popa aceasta viza distribuirea unor contracte de sponsorizare în vederea obţinerii de bani pentru ajutorarea unui copil bolnav", a spus edilul Clujului.
Întrebat de judecători despr