Orădenii care vor să debuteze cu dreptul în cariera de asistenţi medicali au ocazia de a se înscrie la un curs practic de 16 săptămâni, în oraşul Debrecen din Ungaria. Aplicanţii selectaţi vor beneficia de pregătire şi de diplome recunoscute în UE, dar şi de 150 de euro pe lună, bani de buzunar. Doritorii trebuie să vorbească fluent maghiara şi engleza.
Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium (ATSP), prin programul sectorial Leonardo da Vinci, parte a Lifelong Learning Programme, anunţă startul proiectului intitulat „Pregătire vocaţională pentru asistenţi medicali debutanţi în Debrecen". Pregătirea va avea loc la Centrul Universitar de Medicină şi de Sănătate din Debrecen. Durata proiectului este de 16 săptămâni, între 9 ianuarie şi 29 aprilie 2012. „Persoanele vizate sunt tineri licenţiaţi în asistenţă medicală (asistenţi medicali, infirmieri), interesaţi şi pricepuţi în domeniul asistenţei medicale, care încă nu au avut posibilitatea de a ocupa un loc de muncă în domeniul studiilor deja terminate", a spus Tarr Sandor, preşedintele ATSP.
Practică în Ungaria
Scopul proiectului este acela de a le oferi participanţilor posibilitatea unui exerciţiu practic de 16 săptămâni, perioadă în care tinerii aleşi vor învăţa metode medicale noi, aplicate în sistemul sanitar, şi vor câştiga experienţa practică de care au nevoie pentru a opta cu şansă la un post în domeniu. „Cei care doresc să candideze au posibilitatea de a alege între trei domenii de asistenţă medicală: anestezie-terapie intensivă, chirurgie şi obstetrică-ginecologie", a mai spus Tarr Sandor. Experienţele acumulate vor fi de nivel internaţional, recunoscute prin emiterea unui document Europass Mobility, document cunoscut şi acreditat în UE şi în afara acesteia.
Gratuit
Proiectul va fi demarat de Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium din România, partenerul