Specialistii, respectiv talentele de top, nu duc niciodata lipsa de oferte de munca. Cel putin asa considera specialistii in HR. Chiar daca angajatii tai de top nu isi cauta de munca, asta nu inseamana ca ei nu sunt cautati de competitori. Afla cum poti sa-i retii in companie pe cei mai buni dintre angajati, intr-o piata a muncii globala cu deficit de talente.
Potrivit unui studiu realizat anul acesta de compania Manpower Group, referitor la deficitul de talente de pe piata muncii, angajatorii trebuie sa se asigure ca subalternii sai sunt compatibili cu organizatia, prin exploatarea acelor lucruri care ii fac pe angajati sa rezoneze la cultura organizationala. Practic, angajatorul trebuie alaturi de subaltern si sa il stimuleze in vederea descoperirii potentialului de lider.
De ce trebuie sa retii talentele in companie? Pentru ca va fi greu sa gasesti altele. Acelasi studiu arata ca 75% din angajatii din toata lumea au dificultati in a aplica pentru anumite job-uri din cauza lipsei de experienta, cunostinte si abilitati.
Potrivit specialistilor in HR, citati de Harvard Business Review, angajatorii trebuie sa isi ajute subalternii sa isi deblocheze potentialul, prin definirea rolului si functiei in companie, prin clarificarea asteptarilor.
"Talentele flexibile- indivizii cu mentalitati flexibile, aptitudini si competente "ascutite" - sunt esentiale pentru a conduce un business nevoit sa se adapteze zilnic la noile conditii de piata", a declarat Jeffrey A. Joerres, presedintele si CEO-ul Manpower Group.
In luna iunie, Manpower Romania a publicat un studiu care arata ca 53% dintre angajatorii romani au probleme in ocuparea locurilor de munca deschise. In traducere, talentele nu se gasesc la tot pasul. Ele sunt vanate.
Principalul motiv pentru care angajatorii din Romania nu reusesc sa acopere pozitiile d