Spre deosebire de colegii săi de breaslă, doctorul Kent Kiehl petrece ore în şir în compania psihopaţilor pentru a le studia comportamentul, scrie The New Yorker. "Sunt psihologi care au studiat psihopatia şi 20 de ani, dar nu au stat niciodată faţă în faţă cu un psihopat", spune Kent Kiehl.
Doctorul Kiehl, în vârstă de 38 de ani, este unul dintre cercetătorii americani de elită care studiază psihopatia, o boală psihică care abia în urmă cu 30 de ani a început să fie analizată. Psihopatia înseamnă lipsă de empatie, de remuşcare şi de ruşine, un psihopat fiind o persoană care nu simte mustrări de conştiinţă atunci când îi face rău altui om. Psihologii cred că 15 - 25% dintre prizonierii care stau după gratii în SUA sunt psihopaţi. La nivel global, aproximativ 1% din bărbaţi suferă de psihopatie. Numai în Statele Unite ar exista circa un milion de astfel de persoane.
"Când mă gândesc la un psihopat, îmi imaginez o persoană care suferă de o boală psihică. Eu unul nu aş folosi cuvântul "malefic" pentru a-i descrie. Din punct de vedere medical ei sunt persoane care nu au empatie şi remuşcări, nu le pare rău că au greşit cu ceva. De asemenea, psihopaţii sunt foarte impulsivi, de obicei nu îşi fac un plan şi nu gândesc înainte să acţioneze. De obicei ajung să aibă probleme de la vârste fragede", explică doctorul Kiehl. El speră să poată găsi un tratament pentru psihopatie, un medicament care să vindece acea parte din creier care este responsabilă pentru comportamentul psihopatic.
În laboratorul doctorului Kiehl există nişte scanere speciale pe care le foloseşte pentru a analiza creierelor criminalilor periculoşi din închisorile americane. Doctorul Kiehl a studiat cazul lui Brian Dugan, un criminal care a violat şi a omorât două fetiţe de şapte ani şi o asistentă medicală în vârstă de 27 de ani, scrie BBC.
"Creierul lui Brian are nivele foarte scăzut