Foto: Thinkstock Consumul zilnic de carne roşie, în special aceea procesată, creşte sensibil riscul de apariţie a unui diabet de tip 2 (sau diabetul adult), este concluzia specialiştilor, relatează passionsante.be.
Cel mai amplu studiu realizat pân ă acum pe această temă, realizat de cercetători de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Harvard (SUA) afirmă că faptul de a mânca circa 100 de grame de carne roşie zilnic creşte cu 19% riscul de a deveni diabetic de tip 2. Iar probabilitatea este şi mai ridicată dacă acea carne roşie este consumată sub formă de cârnaţi, hot-dog şi mezelărie, riscul crescând în acest caz cu 51%.
Date publicităţii în revista "American Journal of Clinical Nutrition”, aceste rezultate au fost validate ţinând cont de vârstă, indicele de masă corporală şi de alţi factori concomitenţi. Autorii sfătuiesc oamenii să înlocuiască în alimentaţia lor carnea roşie – sau măcar o parte din cantităţile ingerate în mod obişnuit – cu surse de proteine mai sănătoase, cum ar fi lactatele degresate, nucile sau cerealele complete, care exercită o acţiune preventivă contra diabetului adult, o maladie foarte la modă.
Foto: Thinkstock Consumul zilnic de carne roşie, în special aceea procesată, creşte sensibil riscul de apariţie a unui diabet de tip 2 (sau diabetul adult), este concluzia specialiştilor, relatează passionsante.be.
Cel mai amplu studiu realizat pân ă acum pe această temă, realizat de cercetători de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Harvard (SUA) afirmă că faptul de a mânca circa 100 de grame de carne roşie zilnic creşte cu 19% riscul de a deveni diabetic de tip 2. Iar probabilitatea este şi mai ridicată dacă acea carne roşie este consumată sub formă de cârnaţi, hot-dog şi mezelărie, riscul crescând în acest caz cu 51%.
Date publicităţii în revista "American Journal of Clinical Nutr