Prefectura Constanţa găzduieşte o expoziţie-document despre Cazino, organizată de Ordinul Arhitecţilor din România - filiala Dobrogea.
Documente ale vremii, fotografii inedite, schiţe care arată modul în care Cazinoul s-a dezvoltat, toate pot fi văzute în sala Remus Opreanu a Prefecturii, acolo unde ieri a început manifestarea dedicată împlinirii a 133 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, dar şi pentru marcarea datei de 23 noiembrie 1878, zi ce reprezintă reinstalarea administraţiei şi a armatei române în Constanţa. În deschiderea expoziţiei, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a explicat că nu s-a dorit prezentarea de fotografii noi ale clădirii simbol a Constanţei, pentru că oricine o poate vedea în stadiul actual, ci a unei feţe frumoase a Cazinoului.
La rândul său, Alexandru Bălan, preşedintele filialei Dobrogea a Ordinului Arhitecţilor din România, a declarat că expoziţia „este una dintre realizările foarte importante şi, chiar dacă eşti paraşutat şi nu ştii unde ai aterizat, când vezi cazinoul îţi dai seama că ai ajuns la Constanţa". „OAR a organizat această expoziţie care întruneşte lucrări foarte importante şi interesante din istoria cazinoului. Evenimentul coincide şi cu împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea Ordinului Arhitecţilor din România. Dacă am fi făcut acest eveniment în Cazino, v-aş fi spus: Uitaţi ce am fost şi ce am ajuns...", a mai spus Bălan.
O romanţă cu parfum...
Unul dintre cei care au avut o contribuţie foarte mare la strângerea documentelor expuse în sala Remus Opreanu, arhitectul Radu Cornescu, le-a vorbit celor prezenţi despre istoria Cazinoului, de la începuturile sale şi până la clădirea pe care noi o ştim acum. Mai mult, Cornescu va lansa pe 1 decembrie o carte dedicată Cazinoului constănţean. „Am pus la bază toată colecţia mea de cărţi poştale, fotografii şi documente, dar efortul nu este numai al meu, ci