Laptele matern conţine celule stem care ar putea preveni apariţia mai multor boli: de la Alzheimer la cancer, potrivit unui studiu recent. Oamenii de ştiinţă de la University of Western Australia, coordonaţi de Foteini Hassiotou, susţin că această descoperire este una revoluţionară, deoarece prin recoltarea celulelor din laptele de mamă embrionii umani nu vor mai fi distruşi.
Descoperirea celulelor stem în laptele uman a fost anunţată încă din anul 2008, dar cercetătorii au continuat până în prezent studiile. Deocamdată, savanţii australieni au cultivat celulele în condiţii de laborator şi au reuşit să le transforme în cele trei tipuri de straturi embrionice, respectiv endodermul, mesodermul şi ectodermul, informează Daily Mail.
Mai exact, celulele stem extrase din lapte de mamă pot deveni celule din ţesutul osos, articular, muscular şi pancreatic. Acestea se pot transforma în celule hepatice, care produc albumină sau chiar neuroni.
Celulele stem extrase din lapte conţin aproape toată gama de proteine din organismul uman şi, spre bucuria oamenilor care au nevoie de celule stem, aceastea se găsesc din abundenţă în laptele de sân, subliniază cercetătorii.
Cu toate acestea, tratamentul cu celule stem nu garantează vindecarea, şansele crescând prin intermediul transplantului cu celule stem. De altfel, prin această descoperire se doreşte informarea părinţilor în ceea ce priveşte importanţa recoltării de celule stem în sperenţa că această procedură medicală va deveni la fel de cunoscută şi aplicată asemeni ecografiei.
Laptele matern conţine celule stem care ar putea preveni apariţia mai multor boli: de la Alzheimer la cancer, potrivit unui studiu recent. Oamenii de ştiinţă de la University of Western Australia, coordonaţi de Foteini Hassiotou, susţin că această descoperire este una revoluţionară, deoarece prin recoltarea celulelor din laptele