Lacramioara, cunoscuta si ca margaritar in unele zone ale tarii, este una dintre cele mai frumoase flori ale primaverii, dar si un remediu natural de incredere.
Aceasta planta are un efect benefic asupra inimii, fiind recomandata in caz de insuficienta cardiaca si alte probleme cardiovasculare, arata Digherbs. Medicamentele pe baza de lacramioare se prescriu in momentul in care pacientul are nevoie sa i se regleze ritmul cardiac.
Si cand exista probleme cu inima din cauza grasimii se recomanda aceeasi planta.
Margaritarul este si un bun diuretic, iar in antichitate era util in caz de guta si pentru imbunatatirea memoriei.
Ai probleme cu ochii inflamati? Aplica direct pe ei micuta planta frumos mirositoare.
Otetul de lacramioare calmeaza durerile de cap
Un ceai excelent pentru sanatate este cel realizat din lacramioare, talpa gastei si gherghine.
Din planta se foloseste fiecare parte: florile, radacina, dar si frunzele. Acestea sunt puse la uscat inainte de a fi folosite.
Mare atentie, deoarece utilizata fara o informare atenta, lacramioara poate fi chiar toxica. In plus, nu este recomandata in timpul sarcinii. Efectele adverse ale lacramioarei consumata in exces includ greata, varsaturi, hipertensiune arteriala, agitatie, slabiciune a organismului, depresie, in unele cazuri putandu-se dovedi chiar fatala.
Nu numai pentru sananate si pentru un miros frumos este bun margaritarul. Daca fierbi planta cu frunze de toamna si crom, vei obtine un colorant auriu.
Lacramioara, cunoscuta si ca margaritar in unele zone ale tarii, este una dintre cele mai frumoase flori ale primaverii, dar si un remediu natural de incredere.
Aceasta planta are un efect benefic asupra inimii, fiind recomandata in caz de insuficienta cardiaca si alte probleme card