Camera Deputaţilor a adoptat cu 168 de voturi pentru şi 5 împotrivă legea asistenţei sociale. Proiectul va merge la promulgare, Camera Deputaţilor fiind for decizional. La Senat proiectul a fost adoptat tacit după ce dezbaterile au fost blocate timp de două luni. PSD şi PNL au acuzat că votul nu s-a desfăşurat în mod corect. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Înainte de fi dat votul pe acest proiect de lege, deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, a cerut în numele grupului său parlamentar să se dea vot prin apel nominal, dar solicitatrea sa a picat la vot.
Nicolăescu nu s-a lăsat însă, şi după ce le-a reproşat parlamentarilor că sunt "animaţi de lucruri mărunte", a anunţat că deputaţii opoziţiei nu vor vota dar vor verifica modul în care vor vota cei ai puterii. "Noi nu vom vota ci vom merge alături de dumneavoastră ca să vedem cum furaţi!", a anunţat Nicolăescu de la tribună. Numai că, între timp, deputaţii partidelor aflate la putere au votat deja legea asistenţei sociale. Nemulţumit, Eugen Nicolăescu a acuzat-o pe preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, că conduce "într-un mod abuziv" şedinţa.
PSD şi PNL acuză că votul a fost incorect
După o pauză de consultări, liderul grupului PNL, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că, în semn de protest faţă de modul în care se desfăşoară votul, în special cel tocmai încheiat la legea asistenţei sociale, deputaţii liberali vor rămâne în cointinuare în sala de plen dar nu îşi vor mai exercita dreptul de vot pe celelalte legi aflate pe ordinea de zi.
"Puteţi să verificaţi lista de vot, verificaţi şi câinii dacă vreţi, acesta este votul" a venit replica liderului grupului PDL, Mircea Toader.
Social-democraţii s-au solidarizat însă şi ei cu liberalii, Aura Vasile anunţând că şi PSD va rămâne în sală dar nu va vota.
Dezbaterea pe articole a legii a fost cu scandal
Proiectul legii asistenţei s