Telegondola din Sinaia este pe cale să treacă în proprietatea unei firme de leasing, respectiv Dunărea IFN SA, după ce Primăria Sinaia nu a achitat la timp rata finală de 300.000 de euro, dintr-un contract total de 7,6 milioane de euro, din care 2,3 milioane proveneau din fonduri guvernamentale.
"Dintr-un contract de 7,6 milioane de euro, mai era de achitat o rată de 300.000 de euro, care trebuia plătită în iunie. Rata nu a putut fi plătită pentru că telegondola nu a avut încasări în ultima perioadă, în condiţiile în care de regulă are, în medie, încasări de 200.000 de lei", declară primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
În urma unei licitaţii publice câştigată de grupul de firme Dunărea, la data de 20 decembrie 2006, a fost semnat contractul de leasing financiar pentru achiziţionarea unei telegondole "la cheie". Inaugurată în decembrie 2007,telegondola, care face legătura între cota 1000 şi cota 1400, a avut la început probleme ca urmare a lipsei certificatului Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR).
Acum, Primăria susţine că din luna mai I.S.C.I.R nu a mai prelungit autorizaţia de funcţionare a telegondolei, acuzând faptul că Dunărea IFN S.A. nu a luat nici o măsură de remediere a alunecării stalpului 6, aşa cum I.S.C.I.R. recomandase. Telegondola nu a mai funcţionat, iar SC Transport Urban Sinaia S.R.L, care exploatează instalaţia, a notificat lipsa încasărilor şi pierderile înregistrate către Dunarea IFN S.A considerând că aceasta este direct răspunzătoare în calitate de proprietar-locator al instalaţiei.
"În urma prelungirii nejustificate a lucrărilor, în septembrie 2011, SC Transport Urban Sinaia S.R.L a convocat Dunărea IFN S.A la consiliere prealabilă pentru recuperarea prejudiciului cauzat de nefuncţionarea instalaţiei. Ulterior, Dunărea IFN S.A. a emis o notifi