Incertitudine politică şi haos social în Egipt: Guvernul şi-a prezentat demisia Consiliului Suprem al Forţelor Armate, pe fondul protestelor de la Cairo şi din alte oraşe. Mii de persoane protestează de patru zile în Piaţa Tahrir din Cairo, iar intervenţia forţelor de ordine s-a soldat cu moartea a cel puţin 24 de persoane, potrivit unui bilanţ revizuit. Protestatarii cer demisia Consiliului Suprem al Forţelor Armate. Consiliul a fost de altfel criticat şi de Amnesty International, într-un raport publicat recent.
Amnesty International acuză Consiliul Militar din Egipt că a "sufocat" revoluţia din ianuarie. Organizaţia susţine că autoritatea nu şi-a respectat promisiunile. În plus, unele încălcări ale drepturilor omului comise după preluarea puterii sunt mai grave decât în timpul regimului fostului preşedinte, Hosni Mubarak.
Puterea militară a înrăutăţit situaţia în domeniul justiţiei, mai susţine Amnesty International, dovedind cu date concludente că 12 mii de civili au fost judecaţi în tribunale militare, în ultimele nouă luni, în special pentru "violenţe minore" sau pentru "ultraj împotriva armatei".
Amnesty citează cazul unui blogger, închis pentru 45 de zile într-un spital de psihiatrie, după ce a început greva foamei pentru a protesta faţă de condamnarea sa la trei ani de închisoare.
Un alt caz este al celor 28 de persoane ucise în timpul unei manifestaţii a creştinilor copţi din Egipt, pe 9 octombrie.
Amnesty International le mai cere autorităţilor egiptene să ancheteze serios şi în deplină transparenţă încălcarea drepturilor omului şi abolirea legii privind starea de urgenţă. Andreea Pietroşel, despre protestele din Egipt
Incertitudine politică şi haos social în Egipt: Guvernul şi-a prezentat demisia Consiliului Suprem al Forţelor Armate, pe fondul protestelor de la Cairo şi din alte oraşe. Mii de persoane protestează