Au fost vreo două săptămâni în care România şi-a dat măsura suprarealismului politic. Sursa: EVZ
Întâi, dl. primar al Aradului, Falcă, trimis în judecată de DNA, şi-a lansat volumul intitulat, vag sociobiologic, "Societatea Vie: un proiect pentru România 2020" (vezi aici). Dl. primar nu era cunoscut până deunăzi drept scriitor sau gânditor social, necum unul organicist – dimpotrivă, aş zice, părea mai curând genul care arde etapele – deci debutul în sine a surprins la fel de mult ca şi locul desfăşurării evenimentului: depoul de tramvaie Lizeanu.
Apoi a venit ştirea bombă că dl. Adrian Severin, cercetat pentru trafic de influenţă şi exclus din Partidul Socialist European, va ţine o conferinţă despre corupţia la români, eveniment moderat foarte judicios de dl. Adrian Năstase (aici). Acum, pe bune: nu asta se cheamă să aşezi scara socială de valori în ordine, cum cere şi dl. Falcă, adică să pui oamenii potriviţi să vorbească despre lucrurile la care se pricep cel mai bine?
Aceste fapte de cultură politică românească nu pot fi aruncate în găleata simplelor excentricităţi, de care altminteri este şi Europa plină. De exemplu, conservatorii britanici au reuşit să trimită luna trecută în Parlamentul European un tip pe nume Rupert Matthews care a scris şi el cărţi – vreo 200 – precum "OZN: Istoria activităţiii extratereştrilor, de la primele observaţii, la răpiri de persoane, până la ameninţarea globală de azi"; sau "Bigfoot şi alte creaturi misterioase".
Individul (aici) nu e un autor oarecare de senzaţionalisme de aeroport, ci predicator pentru o cauză în care crede: profesor la Colegiul Universitar Internaţional de Metafizică (universitate online), unde ţine cursul "Să înţelegem universul paranormal". Volumul în care cere ieşirea Marii Britanii din UE are pe copertă poza lui Matthews pe turela unui tanc sovietic T-72 (nu se şti