Există şi o altă faţă a lui Mircea Sandu, în afara celei zugrăvite de contestatarii săi? Se pare că da.
Mircea Sandu iese de la DNA cu rânjetul său inconfundabil pe buze. Nici nu ştii dacă e sfidare, ironie sau siguranţă. Vorbeşte calm despre probele aduse în favoarea sa şi a federaţiei în cazul dezafilierii Craiovei, apoi atinge subiectul împrumutului dat de soţia sa, Lisa, lui Jean Pădureanu. Nu o face direct, ci printr-o tehnică asociativă: "Aşa cum de trei ani de zile ajut opt copii din satul Grajduri, judeţul Iaşi, ai căror părinţi au fost călcaţi de tren şi nu are cine să-i întreţină -, deci fac un gest -, aşa şi soţia mea a făcut un gest pentru un prieten, l-a ajutat". Adică "lăsaţi naibii împrumutul ăsta. Uite ce fapte bune fac eu. Pe-astea nu le vedeţi!"
ProSport a mers pe firul informaţiei lansate de şeful FRF pentru a verifica autenticitatea ei, dar şi pentru a demonstra că nu are idei preconcepute.
Microbuzul morţii: 13 decedaţi
Povestea începe în vara anului 2009, cu un teribil accident petrecut în judeţul Iaşi. Un microbuz care transporta persoane a fost spulberat de un tren pe o trecere la nivel cu calea ferată. Bilanţul a fost dramatic: 13 persoane, dintre cele 16 aflate în microbuz, au decedat pe loc. Trei victime proveneau din Comuna Grajduri, iar în urma lor au rămas opt copii.
Nu se ştie exact ce l-a mişcat pe Sandu la această grozăvie, în mulţimea de drame care zdruncină viaţa de zi cu zi a românilor. Unii spun că avea o cunoştinţă în acel microbuz al morţii. Alţii susţin că îi era chiar rudă. Cert este că din acel moment şeful FRF a trimis să-i ajute pe orfani. Şi nu doar el, ci şi mâna sa dreaptă, Adalbert Kassai.
Viceprimarul comunei, Ioan Pavel, confirmă informaţia: "Da, domnul Sandu trimite câte 1.000 de lei în fiecare lună şi domnul secretar general al federaţiei, la fel