Găsirea unui loc de muncă poate fi uneori un proces îndelungat şi dificil, ţinând cont de condiţiile de pe piaţa muncii
Specialiştii le recomandă candidaţilor să nu îşi piardă răbdarea, să acorde o atenţie deosebită CV-ului şi să aplice doar pentru posturile relevante
Totodată, pe lângă urmărirea atentă a portalurilor de recrutare, este esenţială activitatea pe social media şi adecvarea pretenţiilor salariale
Găsirea unui nou loc de muncă poate fi uneori un proces îndelungat şi dificil, mai ales ţinând cont de condiţiile actuale de pe piaţa muncii. Chiar dacă experienţa acumulată te recomandă, procesul de găsire a unui job poate fi îngreunat de suprasaturarea pieţei muncii în anumite domenii, precum şi de o căutare ineficientă sau insuficient de targetată.
Dacă metodele utilizate în ultimele şase luni nu au avut rezultatele dorite şi nu reuşiţi să vă găsiţi un loc de muncă, este momentul să faceţi anumite schimbări care vizează modul de abordare a procesului de căutare a unui job. Specialiştii în domeniu recomandă, în primul rând, să nu vă pierdeţi răbdarea, să acordaţi o atenţie deosebită CV-ului, care trebuie să fie solid şi cât mai bine scris, precum şi urmărirea atentă a portalurilor de recrutare şi aplicarea doar pe posturile relevante pentru domeniul de activitate al candidatului.
"Îi sfătuim pe candidaţi să îşi scrie CV-ul folosindu-se de toate tehnicile de marketing posibile şi să includă cât mai multe informaţii relevante pentru angajator. CV-ul trebuie scris cât mai comercial cu putinţă şi trebuie să fie cât mai bine structurat, să includă cât mai multe informaţii despre experienţa trecută, proiecte importante duse la bun sfârşit, precum şi în ce arii de business a lucrat candidatul în trecut" a declarat, pentru Curierul Naţional, Oana Datki, country manager Consulteam România.
La rândul său, Cristina Popescu, manage