Organizația județeană a Partidului Național Liberal organizează pe 24 noiembrie, de la ora 11, o slujbă de comemorare, urmată de un omagiu adus celui care a fost Ion I. C. Brătianu, unul dintre cei mai importanți lideri ai partidului.
Ion (Ionel) I. C. Brătianu a dominat cu autoritate viaţa politică a României timp de două decenii si a fost una din cele mai complexe personalităţi ale istoriei naţionale. Mulţi au încercat să îşi explice cauzele dominaţiei politice a lui Ion I. C. Brătianu. Este cert însă că toți cei care au comentat acest subiect au fost de acord că avea vocaţie de conducător.
Înzestrat cu calităţi native de om politic, Ion I. C. Brătianu cunoştea din vastele sale lecturi activitatea marilor personalităţi istorice, modalităţile de rezolvare a unor situaţii de criză, de luare a celor mai judicioase hotărâri în momentele cruciale. Despre Ionel Bratianu , I. G. Duca scria:
“El nu se hotăra niciodată repede. Elaborarea hotărârilor sale era întotdeauna înceată, uneori chiar greoaie, fiindcă, înzestrat în cel mai înalt grad cu simţul contingenţelor, din primul moment îi apăreau în minte toate repercusiunile probabile şi posibile ale unui act, aşa încât, înainte de a se hotărî să facă acel act, examina, reexamina, contraexamina toate urmările lui şi nu trecea de la intenţie la fapt decât după ce, cântărind toate argumentele, favorabile şi nefavorabile, foloasele îi apăreau mai puternice, mai determinante decât neajunsurile. Din profesiunea lui de inginer rămăsese cu obişnuinţa de a nu pune niciodată piciorul pe un teren, înainte de a-l fi sondat şi de a cunoaşte bine soliditatea lui. Dar, o dată gestaţiunea terminată, o dată hotărârea luată, nu am întâlnit în toată viaţa şi în toată cariera mea politică, om mai neclintit în ducerea până la capăt a hotărârilor sale.”
În vălmăşagul luptelor politice, în care subiectivismul a fost atât d