Fanii din toată lumea comemorează astăzi două decenii de la dispariţia lui Freddie Mercury. Considerat una dintre cele mai mari voci ale rockului, artistul a plecat dintre noi la vârsta de 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991, însă muzica lui continuă să trăiască.
Cântăreţul a confirmat că a fost infectat cu virusul HIV pe 23 noiembrie 1991. La doar o zi, a încetat din viaţă din cauza unei bronhopneumonii cauzate de acest virus. Freddie Mercury a fost una dintre victimele celebre ale maladiei SIDA, iar moartea sa i-a determinat pe mulţi să devină conştienţi de gravitatea acestei boli.
Într-un interviu acordat în 1978, solistul declara că nu se teme că va ajunge un bătrân singur şi bogat. „Am trăit viaţa la maximum şi dacă mor mâine, nu mă interesează. Le-am făcut pe toate", spunea Mercury.
„Deşi fizic nu este aici, e mai prezent ca niciodată. A «devorat» viaţa. A celebrat fiecare minut. Şi, asemenea unei comete, a lăsat în urmă o lumină care va străluci pentru multe generaţii de acum înainte", a scris pe blogul său chitaristul şi cofondatorul Queen Brian May, pe 5 septembrie 2011, când Freddie Mercury ar fi împlinit 65 de ani.
Film despre Queen
Într-adevăr, steaua lui Freddie Mercury nu a apus niciodată, iar dispariţia solistului Queen nu a făcut decât să crească popularitatea acestei formaţii. Drept dovadă, Queen a împlinit anul acesta 40 de ani de existenţă, iar în ultimii 20 de ani trupa a susţinut concerte, a lansat albume şi a înregistrat cele mai mari vânzări din carieră. În plus, în curând vor începe filmările la o peliculă despre Queen, în care rolul lui Freddie Mercury va fi interpretat de Sacha Baron Cohen.
Vocalul Queen, recunoscut pentru performanţele sale live captivante, pentru vocea de excepţie, dar şi pentru faptul că a compus hituri ca „We Are The Champions" şi „Bohemian Raphsody" avea şi o latură vulnerabilă, mai puţin