Numele Prinţului Charles a început să fie asociat tot mai des cu cel al ţării noastre, existând numeroase speculaţii conform cărora aces-ta ar putea deveni o soluţie pentru scena politică autohtonă. Dacă la început s-au făcut diverse glume pe această temă, acţiunile din ultima lună demonstrează că această chestiune a devenit cât se poate de serioasă. Promovarea turismului autohton într-un mod cum nu se poate de generos, vizita Elenei Udrea la Londra, mulţumirile publice exprimate de preşedintele Traian Băsescu sunt câteva chestiuni care nu pot fi ignorate.
Ieri, preşedintele Traian Băsescu i-a transmis mulţumiri Prinţului Charles, la Economist Conferences Bucharest Summit, pentru sprijinul pe care îl acordă României în promovarea valorilor sale turistice: "O altă sursă care s-a dovedit şi în ultimii doi ani de criză economică 2010-2011 este legată de turism - valorificarea potenţialului turistic al României. Şi nu pot pierde ocazia de a mulţumi Prinţului Charles pentru sprijinul pe care îl acordă Româ-niei în promovarea valorilor sale turistice". Şeful statului şi-a exprimat convingerea că şi în continuare Prinţul Charles şi familia regală britanică vor fi un partener al Româ-niei în ceea ce priveşte promovarea valorilor sale turisitce: "Avem convingerea că şi în continuare vom avea un partener în promovarea României turistice de către Prinţul Charles şi familia regală britanică".
În urmă cu două zile, publicaţia britanică Daily Mail publica un articol ironic la adresa Prinţului Charles, care a aşteptat foarte mult timp pentru a accede la tronul Marii Britanii, invitându-l, în cazul în care s-a plictisit, să devină rege al României, Regele Carol al III-lea, dacă ţara noastră hotărâşte să restaureze monarhia. Gluma nu a fost apreciată, chiar deplasată, de anumite cercuri britanice, care consideră că o astfel de mutare ar fi convenabilă atât Marii Britani