Cea mai dură lecţie pe care le-o pot da părinţii copiilor din ziua de astăzi este confiscarea telefonului, arată un studiu al companiei de telefonie T-Mobile. Astfel, majoritatea copiilor din Marea Britanie intervievaţi spun că smartphone-ul este cel mai de preţ obiect pe care-l posedă.
Pentru a cerceta impactul confiscării unui telefon asupra copiilor, T-Mobile a intervievat 4.000 de părinţi şi tineri, descoperind că unu din şase copii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani cred că cea mai dură pedeapsă din partea părinţilor este confiscarea telefonului. Deşi poate nu părea mult, scrie „The Daily Telegraph", asta înseamnă aproape 80% din copiii care deţin un telefon inteligent.
Confiscarea duce la cumpărarea unui telefon de rezervă
Dintre cei intervievaţi, doar 15% din tineri au declarat că li s-a confiscat telefonul în ultimul an, cel mai des invocat motiv fiind cel al cheltuielilor prea mari. Cu toate acestea, ei au găsit metode pentru a „fenta" pedeapsa părinţilor. 10% din cei cu telefonul confiscat au declarat că şi-au cumpărat un al doilea telefon mobil, de multe ori mai puţin performant, pentru a putea trece peste perioada de „secetă" în care smartphone-ul lor era în dulapul părinţilor.
Ultimele studii din Marea Britanie arată că 90% din adolescenţi au un telefon mobil. Iar dacă nu li se poate confisca acest gadget, studiul T-Mobile a arătat că ei apreciază de asemenea playerele audio şi consolele de jocuri şi li s-ar părea frustrant dacă nu ar mai avea acces la ele.
O altă cercetare realizată acum două luni în Marea Britanie a arătat că unu din trei copii cu vârsta de 10 ani deţine deja un telefon mobil, iar unul din zece copii au deja un telefon inteligent.