La AGA, cvorumul a fost de 31 - 32%, iar pentru a fi discutată reducerea capitalului social era nevoie de o prezenţă de 50%
S-a aprobat însă schimbarea modalităţii de vot şi bugetul pentru anul viitor
Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) nu au discutat, din lipsă de cvorum, despre reducerea capitalului social cu 240,3 milioane lei, unul dintre subiectele programate pentru AGA de ieri, dar au putut decide modificarea modalităţii de vot.
La AGA, cvorumul a fost de 31 - 32%, iar pentru a fi discutată reducerea capitalului social era nevoie de o prezenţă de 50%.
Managerul de fond al Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, a declarat că acţionarii se vor întâlni mâine, la a doua convocare, pentru a discuta despre diminuarea capitalului, conform Mediafax. Potrivit unor investitori prezenţi la AGA, la şedinţă au participat acţionari care deţin circa 40% din acţiuni, însă dreptul la vot a fost limitat, conform actualei modalităţi de stabilire a votului.
În prezent, acţionarii care deţin sub 1% din acţiuni au drept la vot pentru fiecare titlu din portofoliu. În cazul participaţiilor între 1% şi 3%, posesorii au un vot la două acţiuni, iar pachetele cuprinse între 3% şi 5% asigură un singur vot la trei acţiuni. Dacă un acţionar deţine mai mult de 5% din capitalul FP, diferenţa peste pragul de 5% nu conferă niciun drept de vot.
O acţiune, un vot
Acţionarii FP au aprobat ieri schimbarea modalităţii de vot, în sensul că o acţiune va da dreptul la un vot. Schimbarea modalităţii de vot în AGA la Fond necesită un cvorum de 25% şi vine după ce participaţia statului a scăzut sub 33%. Această schimbare îi nemulţumeşte pe unii dintre micii acţionari, care au primit titluri ca despăgubire. "Încercăm să blocăm în instanţă această liberalizare a votului, pentru că s-a dat mână liberă acţionarilor mari, fondurilor care au cumpărat la