Randamentul obligatiunilor cu scadenta la zece ani emise de Italia a depasit din nou pragul de 7% joi după-amiaza, aproape de nivelul record atins in urma cu doua saptamani, dupa ce Germania, Franta si Italia au anuntat ca vor mentine suveranitatea Bancii Centrale Europene, relateaza AFP.
La ora 14:32 GMT, randamentul obligatiunilor italiene era de 7,081%, comparativ cu 6.956% la inchiderea sedintei de miercuri.
Obligatiunile italiene au atins un randament maxim de 7,483% in data de 11 noiembrie.
Germania, Franta si Italia, reunite joi la Strasbourg, si-au anuntat determinarea de a asigura supravietuirea monedei unice, modificand, daca va fi nevoie, tratatele europene, dar fara sa se atinga de suveranitatea Bancii Centrale Europene, relateaza AFP.
Primele trei economii ale Zonei Euro sunt decise sa "faca totul pentru a sustine si garanta perenitatea euro", a precizat presedintele francez, la finalul acestui summit tripartit.
Sarkozy a precizat ca Franta si Germania vor formula in curand "propuneri comune pentru modificarea tratatelor, cu scopul de a imbunatati guvernanta Zonei Euro". Aceste propuneri vor fi evocate la summitul european din 9 decembrie.
Cancelarul german a precizat, la randul sau, ca aceste reforme nu vor viza BCE, in conditiile in care rolul institutiei de la Frankfurt face obiectul unei dezbateri aprinse intre Paris si Berlin. Randamentul obligatiunilor cu scadenta la zece ani emise de Italia a depasit din nou pragul de 7% joi după-amiaza, aproape de nivelul record atins in urma cu doua saptamani, dupa ce Germania, Franta si Italia au anuntat ca vor mentine suveranitatea Bancii Centrale Europene, relateaza AFP.
La ora 14:32 GMT, randamentul obligatiunilor italiene era de 7,081%, comparativ cu 6.956% la inchiderea sedintei de miercuri.
Obligatiunile italiene au