Situaţia telegondolei de la Sinaia este în continuare incertă, Primăria susţinând că a achitat rata finală, în timp ce firma de leasing refuză să accepte plata spunând că nu există bază legală, iar procedura de executare silită în acest caz a fost suspendată temporar.
"Ieri am achitat şi ultima rată, în total 7,7 milioane de euro, bani proveniţi de la Guvernul României şi din bugetul local", a declarat pentru Pro Tv primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Situaţia părea să fi fost remediată, însă este prea târziu. Firma de leasing are ordin de executare silită şi nu vrea să renunţe la instalaţie.
"Într-un gest nebunesc, acum mi-a virat banii pe ultima lună. Şi le-am returnat banii înapoi, ca sumă necuvenită. Eu nu înteleg cum au facut ei plata dacă nu au factură", declară pentru Pro TV Costin Marian Frâncu, patronul firmei de leasing Dunărea IFN, adăugând că există posibilitatea ca, la finalul procesului, să mute instalaţia de la Sinaia.
Judecătoria Sinaia a dispus, miercuri, cu o zi înainte de executarea silită a telegondolei din Sinaia de către firma de leasing Dunărea IFN SA, suspendarea provizorie a executării silite asupra telegondolei, hotărârea instanţei nefiind supusă niciunei căi de atac.
Potrivit încheierii de şedinţă remise MEDIAFAX, joi, de către Judecătoria Sinaia, instanţa a admis, cu o zi în urmă, cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de SC Transport Urban Sinaia SA, firmă care aparţine Consiliului Local Sinaia şi care administrează telegondola din localitate, ce face legătura între Cota 1000 şi Cota 1400 din Masivul Bucegi.
Conform documentului citat, în cadrul şedinţei de judecată firma care administrează telegondola a arătat că "Dunărea INF SA a adus la cunoştinţa debitoarei faptul că intenţionează să vândă telegondola, după intrarea în posesia acesteia pe calea executării silite, situaţie în