România şi Republica Moldova au făcut un nou pas spre unificarea legislaţie în audiovizual, după semnarea acordului dintre CNA şi CCA.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului din R. Moldova şi Consiliul Naţional al Audiovizualului din România au semnat un Acord de cooperare în domeniul audiovizualului. Documentul a fost semnat de către Răsvan Popescu, preşedintele CNA, şi Marian Pocaznoi, preşedintele CCA. Acordul semnat va încuraja şi consolida cooperarea dintre CCA şi CNA, va contribui la implementarea eficientă a sistemului de reglementare în domeniul audiovizualului şi la realizarea unor atribuţii definite de lege ce necesită schimburi de experienţă şi de informaţii.
Nu ne vom împiedica de graniţe
CNA şi CCA se vor informa reciproc în cazurile în care se reclamă posibile încălcări ale prevederilor legale de către radiodifuzori licenţiaţi pe teritoriul Moldovei şi, respectiv, al României. În România, potrivit lui Popescu, au fost licenţiate peste 30 de posturi de radio şi TV care au inclus în aria de difuzare şi Republica Moldova. Totodată, şase canale moldoveneşti sunt recepţionate în România.
“Semnarea Acordului de cooperare între Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova şi CNA este un moment de referinţă pentru ambele instituţii (…) Îndrăznesc să spun că nu putem fi cu adevărat eficienţi în domeniu audiovizualului, dacă ne vom împiedica de graniţe. Trebuie să colaborăm, să dezvoltăm o politică de parteneriat atât la nivel instituţional, cât şi al societăţii civile.”, a declarat Răsvan Popescu.
1 Decembrie, noua strategie pentru R. Moldova
“Fiind prezent la Chişinău, ţin să amintesc că peste câteva zile va avea loc un moment important pentru spaţiul audiovizual al Republicii Moldova şi anume lansarea, la 1 Decembrie, a celui mai nou canal al radioului public românesc, R