Târgul de produse traditionale revine weekend-ul acesta in Piata Sfatului, in ton cu atmosfera care prevesteste sosirea iernii. 40 de producatori din toata tara aduc cele mai apetisante produse, intre 26 si 27 noiembrie 2011, la Targul Slow Food “Roadele Pamantului®”, organizat in centrul Brasovului.
De data aceasta, sunteti asteptati sa cumparati produse “de dulce” si de post, muraturi, branzeturi, ulei presat la rece, paine pe vatra, turta dulce si prajituri de casa, siropuri, vin, fructe si legume de la Stupini.
Oferta targului se imbogateste in acest sfarsit de saptamana, cu cateva produse noi: gem de ghimbir made in Brasov, preparate din lapte de capra – de la Calarasi, dulceata de merisoare sau de agrise si zacusca cu ghebe, produse in Suceava, dar si cunoscutele muraturi in saramura „Puiucul“.
In plus, cei care tin postul Craciunului vor gasi in centrul orasului alimente potrivite perioadei de abstinenta de la cele de dulce: sarmale de post, zacusca pentru toate gusturile, pastrav afumat sau deserturi traditionale din Maramures – foi cu bulion umplute cu dulceata de mar si dovleac, pandispan de post cu stafide si nuca sau placinta cu mere. Iar daca vi se va face frig, veti putea consuma la standul organizatorilor, un pahar de vin ecologic fiert si aromat cu scortisoara sau ceaiuri bio.
La aceasta editie, la standul Elk Farm veti avea ocazia sa degustati produse din carne de vanat, precum pastrama sau carnatii de cerb si de mistret ori salamul din carne de urs.
Piata va fi deschisa atat sambata, cat si duminica, intre orele 10.00 si 16.00.
Editia curenta a targului Slow Food de la Brasov este penultima din acest an, in decembrie urmand sa se desfasoare Targul de Craciun.
Târgul de produse traditionale revine weekend-ul acesta in Piata Sfatului, in ton cu atmosfera care prevesteste sosirea iernii. 40 de producatori din toa