O asistentă, din cele patru angajate la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Mihăileni, a reclamat la Consiliul Judeţean Botoşani că directorul centrului înreţine o atmosferă tensionată la locul de muncă, incompatibilă cu bunul mers al desfăşurării actului medical. Femeia s-a plâns că bolnavii sunt lăsaţi să sufere durere pentru că directoarea refuză să le administreye tratament pe motiv că nusnt medicamente în centru.
În plângerea formulată către Consiliul Judeţean, asistenta a descris că directoarea obligă personalul medical să stea în sala de tratament, în lipsa unei camere de gardă, în timp ce ea are o locuinţă de serviciu în incinta unităţii medico-sociale. O altă acuzaţie vizează surmenajul cadrelor medicale cauzat de efectivul redus în raport cu nevoile celor pdouăzeci de asistaţi social din grijă, cu vârste cuprinse între 60 şi 98 de ani. Peste toate acestea, directoarea este acuzată că îşi plimbă pechinezul prin unitatea spitalicească, printre bolnavi şi medcamente.
O echipă desemnată de către vicepreşedintele CJ, Mihai Aroşoaie, formată din doi jurişti, au luat la întrebări fiecare angajat în parte, de la asistenţi până la ultimul îngrijitor. Fiecare şi-a spus părerea în scris, la adăpost de influenţa directoarei şi în afarră de aistenta nemulţumită cu toţii au avut cuvinte de apreciere. "Echipa noastră a descoperit că asistenta a exagerat, nimic nu este adevărat din ce s-a scris. Şi vreau să spun că a fost luat fiecare angajat în parte şi a scris ce crede. Nimeni nu a pus că e rău" a declarat vicepreşedintele CJ, Mihai Aroşoaie.
Directoarea Unităţii Medico-Sociale de la Mihăileni , Mihaela Creţu, pune totul pe seama unei răutăţi nejustificate pe care o manifestă una dintre angajatele centrului. Medicul este de părere că totul a pornit de la refuzul său de a pune la dispoziţia cadrelor medicale încă un pat care să permită odihna peste noapt