Ministerul Economiei a înaintat o adresă conducerii CE Turceni, prin care interzice creşterea salariilor pe cele două luni din 2011 şi pe 2012. Răspunsul Ministerului Economiei a venit, după ce, printr-o notificare, preşedintele Sindicatului Mine-Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, a solicit administraţiei CE Turceni creşterea salariilor cu 15%, începând cu 1 noiembrie. După discuţiile purtate, Marciuc, împreună cu restul şefilor de departamente, s-au arătat nemulţumiţi faţă de strategia actualului Guvern.
În urma notificării înaintate administraţiei, conducerea Sindicatului Mine-Energie Jilţ Turceni, a cerut creşterea salariilor cu 15%, începând cu data de 1 noiembrie. Creşterea salariilor a fost motivată de preşedintele Adrian Marciuc, prin faptul că „vrem o creştere a salariilor, pe plan local, cu 15%, urmare a faptului că am asistat la o creştere a productivităţii muncii cu 15%, faţă de estimările acestui an”. Cererea mare de cărbune, dar şi imposibilitatea de acoperire a necesarului de cărbune din partea beneficiarilor, toate acestea au făcut ca reprezentanţii CE Turceni să decidă trecerea la un program de şase zile pentru o parte din minerii, din Bazinul Jilţ. Astfel, conform necesarului de lignit, începând cu data de 12 noiembrie aproximativ 800 de mineri din Jilţ au trecut la un program de şase zile pe săptămână. Deşi în primă instanţă directorul general Octavian Graure a declarat că va convoca o comisie de negociere, socotelile şi calculele făcute nu s-au potrivit cu planurile Ministerului Economiei.
Ministerul Economiei trimite adrese
La masa discuţiilor avute ieri, între administraţie şi sindicatele din Jilţ, conducerea CE Turceni a prezentat partenerilor de dialog adresa primită de la Ministerul Economiei, prin care Ion Ariton, în calitate de ministru îşi prezenta poziţia faţă de solicitarea sindicatelor. Din partea Sindicatului Mine