Ceremonia celei de-a XXV-a aniversări a AVNOJ (Consiliul Antifascist de Eliberare Populară a Iugoslaviei) a avut loc la Jajce, pe 29 noiembrie 1968. Masa a fost organizată de Asociaţia Veteranilor de Război, care au pregătit brînză de Travnik, caimac în burduf, Túrós czusza (tăieţei cu brînză la cuptor), păstrăv fript din rîul Piva, cartofi boulangère, salate, baclavale, vin roşu Samotok de Mostar (un „vin de goutte“, din must obţinut prin scurgerea gravitaţională, nu prin stoarcerea strugurilor) şi Burgund din Moslavina.
DE ACELASI AUTOR Cîrnatul cu varză şi Miss France Salata „japoneză“ Francillon Clafoutis - Jules Claretie Marmeladă de aceroleTúrós czusza se fac după cum urmează: fierbeţi şi lăsaţi apoi la scurs 750 gr de tăieţei. Puneţi într-un vas 1 kg de brînză de vaci dulce, puţină sare, 2 ouă bătute şi 3 linguri de unt topit. Adăugaţi tăieţeii, amestecaţi bine şi puneţi totul într-un vas de copt. Turnaţi deasupra o cană de smîntînă şi o jumătate de pachet de unt topit, şi coaceţi 10 minunte în cuptorul bine încins.
Una dintre mese a fost rezervată unei specii aparte de autori-veterani, „artişti ai poporului“ şi foşti luptători ai Mişcării de Rezistenţă, totodată: Branko Ciopici, poetul bosniac Skender Kulenovici, Mesa Selimovici (autorul romanului Dervişul şi moartea, apărut în 1971 la Editura Univers) şi memorialistul-activist socialist Rodoljub Ciolakovici, ale cărui însemnări despre Războiul de eliberare din Iugoslavia au apărut sub titlul Preţul libertăţii, la Editura Politică, în 1968.
Ceremonia celei de-a XXV-a aniversări a AVNOJ (Consiliul Antifascist de Eliberare Populară a Iugoslaviei) a avut loc la Jajce, pe 29 noiembrie 1968. Masa a fost organizată de Asociaţia Veteranilor de Război, care au pregătit brînză de Travnik, caimac în burduf, Túrós czusza (tăieţei cu brînză la cuptor), păstrăv fript din rîul Piva, cartofi boulangère