Troiţa a fost sculptată în lemn de stejar de un specialist din Alba Iulia şi este de o frumuseţe rară. La eveniment au mai participat primarul comunei, Alexandru Moşescu, viceprimarul, câţiva consilieri locali şi directori ai principalelor instituţii din localitate
Oamenii au îmbrăcat troiţa, au adus ofrande şi au plecat capetele în faţa acesteia.
„Pentru că suntem creştini, am venit cu toţii astăzi la acest evenment de sfinţire a Sfintei Cruci şi îl rugăm pe Dumnezeu să primească rugăciunile noastre. La această mare sărbătoare, crucea trebuie să fie semnul binecuvantării şi toţi cei care se închină şi aduc rugăciuni înaintea Crucii acesteia să nu plece nemultumiţi pentru că atunci când este dragoste, iubire, respect şi cinste, întreaga comunitate se schimbă. De aceea noi am aşezat crucea aici (n.r. în faţa parcului, la intersecţia principală de la intrarea în localitate). În parc este creaţia lui Dumnezeu cu frumuseţile ei, copacii, florile, iarba şi aici ca jertfă am adus această cruce. Mulţumesc primarului şi viceprimarului pentru că au pus umărul în realizarea acestui vis al meu şi al tuturor credincioşilor. Dacă şi în alte comunităţi există asemenea simboluri creştineşti, iată că şi noi ne putem mândri cu aşa ceva", a spus preotul paroh la finalul slujbei de sfinţire a Troiţei.
Primarul Alexandru Moşescu, prezent la eveniment, a ţinut să mulţumească, în numele său personal şi al Consiliului Local, părintelui Balaban pentru că s-a ocupat îndeaproape de realizarea acestui lucru astfel încât „astăzi suntem la sfinţirea Troiţei noastre. Este una dintre cele mai frumoase, din câte am văzut şi poziţia ei este foarte bună, chiar în centrul comunei şi ne cinsteşte pe noi ca locuitori ai acestui sat".
Material realizat cu sprijinul infozonemedia.eu