Furnizorul de soluţii IT de business, grupul german SAP, a deschis în România un centru care va furniza servicii de consultanţă clienţilor din regiunea Europei, Orientului Mijlociu şi Africii (EMEA), în care până în 2014 să angajeze 400 de consultanţi, au anunţat ieri reprezentanţii companiei, precizând că investiţiile în noul an ar putea ajunge la 30-40 milioane de euro.
Nearshore Delivery Center, noua entitate, a rezultat din transformarea fostului centru al SAP Global Delivery Group, parte a diviziei SAP Consulting din Bucureşti, şi va include alte două birouri în România, la Timişoara şi Cluj-Napoca.
Centrul va furniza servicii în special pentru pieţele mature din vestul şi centrul Europei, pentru susţinerea proiectelor din Austria, Belgia, Elveţia, Germania, Luxemburg şi Olanda.
"Vom investi în pregătirea acestor consultanţi, vom investi în infrastructura IT care va deservi centrul. Estimez că vom aloca între 30 şi 40 milioane de euro în următorii ani", a declarat preşedintele SAP EMEA, Franck Cohen, într-un comunicat.
SAP intenţionează să angajeze anual peste 100 de consultanţi în România, atât prin sistemul obişnuit de recrutare, cât şi prin programul SAP Academy, derulat în cooperare cu principalele centre universitare din România. "Obiectivul nostru este de a crea o echipă de profesionişti, care să furnizeze servicii de consultanţă cu valoare adăugată clienţilor SAP din Europa", a declarat directorul SAP Nearshore Center România, Gheorghe Olteanu.
Prezent la eveniment, directorul general al SAP România, Valentin Tomşa, a afirmat că centrul SAP nu va fi unul de tip suport sau call-center.
"Nearshore Delivery Center va fi o unitate de consultanţă IT, unde se va face inginerie. Viitorii salariaţi ai centrului vor parcurge un program de pregătire intens şi foarte complex, care va depăşi un an, şi vor avea un salariu coresp