Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi grăbiţi, iar făgărăşenii pregătesc deja bucatele pentru masa de Crăciun. Cum produsele tradiţionale din carne de porc nu pot lipsi din meniu, oamenii au început de câteva zile să sacrifice animalele. Medicii veterinari îi sfătuiesc pe făgărăşeni să facă examenul trichineloscopic al cărnii.
Făgărăşenii au început de câteva zile să sacrifice porcii pentru masa de Crăciun, însă până acum nu a fost descoperit niciun caz de carne infestată cu trichinela spiralis. Parazitul este foarte periculos pentru cei care consumă carne infestată, aşa că analiza este obligatorie. În acest sens, din luna decembrie programul Circumscripţiei Sanitar-Veterinare din Făgăraş va fi modificat astfel încât toţi oamenii să poată să facă analiza cărnii.
Trichineloza este o boală provocată de viermele Trichinella Spiralis, care ajunge în organism în urma consumului de carne contaminată. Multe dintre cazuri au forme grave şi pot cauza chiar moartea. Manifestarea bolii depinde de cantitatea de carne consumată, de gradul de contaminare a acesteia şi de rezistenţa organismului afectat.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi grăbiţi, iar făgărăşenii pregătesc deja bucatele pentru masa de Crăciun. Cum produsele tradiţionale din carne de porc nu pot lipsi din meniu, oamenii au început de câteva zile să sacrifice animalele. Medicii veterinari îi sfătuiesc pe făgărăşeni să facă examenul trichineloscopic al cărnii.
Făgărăşenii au început de câteva zile să sacrifice porcii pentru masa de Crăciun, însă până acum nu a fost descoperit niciun caz de carne infestată cu trichinela spiralis. Parazitul este foarte periculos pentru cei care consumă carne infestată, aşa că analiza este obligatorie. În acest sens, din luna decembrie programul Circumscripţiei Sanitar-Veterinare din Făgăraş va fi modificat