Ministrul Ritli Ladislau a semnat un acord în acest sens cu sindicatele din sănătate, urmând ca din 2012 la o plecare din sistem să fie deblocat un post. Din judeţul Cluj au plecat în acest an la muncă în străinătate peste 1000 de doctori şi asistenţi medicali. Preşedintele sindicatului “Sanitas Cluj”, Ştefan Roman, a declarat, în acestă săptămână, că va rămâne de văzut când se vor concretiza promisiunile făcute de către ministrul sănătăţii. „Am solicitat revocarea posturilor şi am căzut de acord ca posturile vacantate să fie solicitate de către Ministerul Sănătăţii, să se realizeze unu la unu, în sensul ca un post vacantat să şi fie scos imediat la concurs”, explică Ştefan Roman, preşedinte Sanitas Cluj.
Judeţul Cluj, este, în momentul de faţă, unul dintre centrele medicale de anvergură din şară, aflat pe primele locuri în top la capitolul plecare medici în străinătate. De la începutul anului până acum aproape 400 de medici şi-au depus cererile pentru obţinerea certificatelor de conformitate la Colegiul Medicilor pentru a putea pleca ca să lucreze peste hotare. Şi asistenţii medicali continuă să migreze în afara ţării pentru lefuri mai bune.
Până în iunie 2011 au plecat 450 de asistenţi, iar din iunie până la această dată încă 19. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, nu a ascuns faptul că sistemul sanitar este în impas din cauza deficitului de personal. În spitalele clujene, cea mai acută lipsă de personal se înregistrează pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, medicină de urgenţă şi neonatologie.
Ministrul Ritli Ladislau a semnat un acord în acest sens cu sindicatele din sănătate, urmând ca din 2012 la o plecare din sistem să fie deblocat un post. Din judeţul Cluj au plecat în acest an la muncă în străinătate peste 1000 de doctori şi asistenţi medicali. Preşedintele sindicatului “Sanitas Cluj”, Ştefan Roman, a declarat, în ac