Limitarea poluării în singurul tratat ce se referă la gazele de seră ar putea reveni în actualitate la sfârşitul anului viitor, din cauza unei prăpastii între ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare despre combaterea încălzirii globale, potrivit Bloomberg.
China, India, Brazilia şi aliaţii lor presează pentru o extensie a Protocolului Kyoto, ce necesită ca ţările industrializate să reducă emisiile până în 2012. Japonia, Canada şi Rusia refuză să semneze respectivul plan, pe când Statele Unite nu l-a ratificat niciodată.
Impasul riscă să submineze piaţa de 142 miliarde de dolari pe an ce ţinteşte să limiteze dioxidul de carbon, legat de arderea combustibililor convenţionali, ce sunt acuzaţi pentru distrugerea climei şi blocarea investiţiilor în energie regenerabilă, ce a crescut cu 32%, la un record de 211 miliarde de dolari anul trecut. Negociatori din 190 de state se vor aduna pentru două săptămâni în cadrul discuţiilor despre climă ale ONU începând cu 28 noiembrie, la Durban, Africa de Sud.
Henry Derwent, preşedintele International Emissions Trading Association a declarat pe 21 noiembrie: "Avem nevoie de un acord internaţional care să aibă ţinte noi, formale, şi este în egală măsură de clar că aceste ţinte sunt foarte departe de a produce un acord. Astfel, va trebui să trăim fără ţinte pentru o perioadă considerabilă de timp."
F. A. Limitarea poluării în singurul tratat ce se referă la gazele de seră ar putea reveni în actualitate la sfârşitul anului viitor, din cauza unei prăpastii între ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare despre combaterea încălzirii globale, potrivit Bloomberg.
China, India, Brazilia şi aliaţii lor presează pentru o extensie a Protocolului Kyoto, ce necesită ca ţările industrializate să reducă emisiile până în 2012. Japonia, Canada şi Rusia refuză să semneze respectivul plan, pe când Statele Unite nu l-a