Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, joi seara, la B1 TV, că cercetările în cazul devalizării Petromservice se vor extinde asupra tuturor persoanelor fizice şi juridice, implicit asupra jurnaliştilor, care au primit bani din conturile companiei, potrivit Mediafax.
Întrebat dacă şi asupra jurnaliştilor se vor extinde cercetările, procurorul general al României a spus că dacă au primit bani din acele conturi o să se stabilească în ce calitate.
"Dacă ei nu au ştiut de activitatea infracţională, probabil vor fi martori. Dacă au ştiut, probabil că nu vor fi martori", a afirmat Codruţa Kovesi, adăugând că nu poate spune mai multe.
Kovesi a asigurat că cei care nu au comis fapte penale sau nu au avut legătură cu persoanele suspectate în acest ca "vor fi audiate în calitatea pe care o vor avea". "În principiu, trebuie dovedit că au ştiut porvenienţa banilor, pentru ce au primit banii", a adăugat Kovesi.
Procurorul general a adăugat că se fac proceduri cu străinătatea şi că investigaţiile se vor extinde asupra tuturor personelor şi firmelor care au avut legătură cu conturile Petromservice, ancheta "vizând mult mai multe persoane".
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au instituit sechestru asigurator asupra a aproximativ 81 imobile - aproximativ 46 de terenuri intravilane şi extravilane, cinci apartamente, clădiri cu destinaţie de hotel, restaurante, alte spaţii comerciale, un bloc de opt etaje, autoturisme, ambarcaţiuni, conturi bancare - pentru recuperarea prejudiciului.
În dosarul privind fraudarea Petromservice, în 8 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare pentru Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Şupeală, fostul director financiar al P