DIICOT a trimis în judecată o reţea de traficanţi de autoturisme de lux furate, între care se află şi un poliţist de la Brigada Rutieră Bucureşti, ei aduceau maşinile în România, unde le înmatriculau folosind documente oficiale falsificate, apoi de vindeau în târguri din Capitală şi Braşov.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpaţi, având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Potrivit DIICOT, liderii grupării, inculpaţii Gheorghiu Dorinel, Gheorghiu Marius-Florin, Bălan Costel şi Albu Gheorghe au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din vânzarea unor autoturisme de lux, prin disimularea adevăratei origini a acestora.
Autoturismele proveneau din spaţiul intracomunitar, respectiv din Italia, Spania, Germania, Ungaria şi Polonia, fiind sustrase sau obţinute prin înşelăciune cu prilejul încheierii unor contracte de închiriere sau fiind obiectul unor contracte de leasing, încheiate cu societăţi de profil din România sau state europene.
O parte din membrii grupării introduceau autoturismele în mod ilegal pe teritoriul României şi le înmatriculau prin folosirea de documente de provenienţă sau documente oficiale falsificate.
Activitatea infracţională a fost sprijinită de către inculpatul Bejan Liviu care, în calitate de agent de poliţie în cadrul DGPMB-Brigada Rutieră, a pus la dispoziţia membrilor grupării datele necesare falsificării documentelor folosite în vederea înmatriculării autoturismelor.
Au