Răzvan Păunescu: Iniţiativa PER vine să satisfacă necesitatea administraţiei publice de a face economii pentru a aloca sumele necesare creşterii bunăstării românilor
Mircea Coşea: Nu există o corelare între obiectivele României şi acest număr mare de personal
Multe dintre proiectele de dezvoltare locale sunt blocate din cauza numărului mare de consilieri, argumentează conducerea PER
Partidul Ecologist Român (PER) a prezentat, ieri, proiectul de lege cu privire la modificarea şi completarea Legii Administraţiei Publice Locale nr. 215/2001, cu referire la numărul maxim al membrilor fiecărui Consiliu Local, în funcţie de numărul locuitorilor pentru comune, oraşe sau municipii.
Preşedintele executiv al PER, Răzvan Păunescu, a explicat că este un proiect de lege care vine să satisfacă necesitatea administraţiei publice de a face economii la bugetul de stat pentru a aloca sumele necesare creşterii bunăstării românilor prin ridicarea nivelului de trai al categoriilor sacrificate în ultimii ani.
"Promisiunile cu privire la reducerea de cheltuieli bugetare au rămas doar pe hârtie, adevăratele reduceri au fost aplicate doar populaţiei, fiind sacrificată prin reducerea veniturilor. În ultima lună şi jumătate, Partidul Ecologist a fost cel mai productiv în legătură cu propunerile concrete directe făcute pentru a încerca să contribuim la realizarea unui echilibru bugetar fezabil pentru 2012. Numărul mare de consilieri este efectul unui joc electoral, şi nu un rezultat al unei gândiri strategice care să desemneze modelul administrativ pentru o dezvoltare pe termen mediu şi lung. Însă, nu există o corelare între obiectivele României şi acest număr mare de personal, care ne duce la o cheltuială de peste 30.000.000 de euro anual", a arătat prim-vicepreşedintele PER, Mircea Coşea.
Peste 1.000 de localităţi, în stare de faliment