Luna decembrie a reprezentat întotdeauna un bun prilej de a face cadouri celor mici. Cu puţin timp înaintea Sărbătorilor, Moşul se va aşeza la sfat şi va descărca din desaga sa: cele mai bune, mai recente, mai jucate titluri şi mai premiate spectacole ale teatrului nostru, adică cele mai cunoscute şi mai iubite basme ale literaturii universale şi româneşti pentru copiii de toate vârstele, reprezentaţii ale teatrelor invitate din ţară, dar şi din străinătate. Va fi creată o ambianţă de basm, un cadru scenografic specific, cu păpuşi şi marionete. Odată ajunşi la teatru, copiii vor intra în ţara personajelor unde vor petrece momente deosebite în compania celor mai îndrăgiţi eroi ai poveştilor şi basmelor, vor asculta fragmente muzicale cunoscute.
Teatrul Ţăndărică şi-a propus să organizeze cea de a VII-a ediţie a festivalului din dorinţa de a le oferi micuţilor noştri spectatori şi nu numai, un regal de culoare, de măiestrie, de voie bună.
Participă trupe de profil din Romania (Bucureşti, Galaţi, Arad, Alba Iulia, Cluj Napoca, Tg. Mureş, Craiova, Iaşi), dar şi din străinătate (Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Israel). De asemenea, vor avea loc numeroase workshop-uri (de pantomimă, de origami, de teatru de umbre, construcţie de papuşi din baloane şi şosete), lansări de carte, vernisarea unei expoziţii de scenografie , proiecţii cu spectacole de animaţie, conferinţe susţinute de personalităţi remarcabile din România (Cristian Pepino, Victor Ioan Frunză, Mihai Gruia Sandu) sau din străinătate ca Marek Waszkiel, director al Teatrului de păpuşi din Byalistok şi Ivica Simic, director de teatru şi secretar general ASSITEJ. O secţiune specială este dedicată spectacolelor studenţeşti (UNATC Bucureşti), o şansă are şi iniţiativa particulară în domeniu (Compania Hai-Hui), toate alcătuind un program extrem de dens care a necesit