Întărirea sistemului imunitar, refacerea rapidă după un atac cerebral, reglarea nivelului glicemiei şi întârzierea apariţiei ridurilor sunt numai câteva dintre beneficiile spirulinei. Află ce alte efecte terapeutice are această plantă-minune.
Studiile realizate de-a lungul timpului au scos la iveală că substanţele din compoziţia spirulinei intervin în procesele metabolice (grăbesc arderea caloriilor). De asemenea, spirulina conţine vitaminele A, complexul B (B1, B2, B3, B6, B9, B12), D, E, K şi minerale (calciu, magneziu, fosfor, seleniu, fier), precum şi cele mai importante oligoelemente (cupru şi zinc). Înainte de a urma un tratament cu această algă, se recomandă sfatul medicului.
1 Aliata sistemului imunitar în lupta cu virusurile
Singura armă cu care organismul nostru este dotat pentru a lupta împotriva virusurilor gripale, care de la un an la altul devin tot mai puternice, este sistemul imunitar. Oamenii de ştiinţă americani de la Clinica Mayo au descoperit în compoziţia spirulinei o cantitate importantă de substanţe care întăresc sistemul imunitar (mucopolizaharide). Pentru a stimula imunitatea, spirulina se administrează în cure de două-trei luni. Se recomandă 3-4 g de spirulină pe zi (o pastilă conţine 500 mg de spirulină).
2 «Frânează» evoluţia cancerului
Datorită proprietăţilor antitumorale conferite de substanţa ficocianină, spirulina joacă un rol esenţial în prevenirea cancerului. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă suedezi de la Institutul Karolinska a demonstrat că fumătorii care iau zilnic un gram de spirulină prezintă un risc cu 20% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer oral. De asemenea, spirulina poate fi administrată şi ca adjuvant în tratamentul cancerului de piele, de stomac, de colon şi de ficat. Alan Keith Tillotson, autorul unei cărţi despre proprietăţile terapeutice ale spirulinei („One Earth Herbal Sourc