Cam toate editurile publică, sub o formă sau alta, cărţi motivaţionale, cele mai multe traduceri. Înveţi din ele cum să te comporţi în societate dar şi cum să scapi de stres sau cine ştie ce alte probleme. La fel face si Editura Nemira cu coelcţia Bonton, despre care am mai vorbit în această rubrică. Printre cele mai recente titluri, cele prezentate mai jos se remarcă fără doar şi poate.
Gloria Beck - Complimente. Mic tratat de întrebuinţare a complimentelor.Traducere din limba germană de Roxana Vidican. Un tratat care e necesar - spune autoarea - deoarece "forma în care complimentele circulă în zilele noastre este un vlastar lipsit de vlagă al celei care ar putea fi - o tehnică a cuvintelor frumaose, cu ajutorul căreia ar putea fi dirijate emoţiile celorlalţi într-o măsură aproape imposibil de realizat prin alte mijloace. " Aflăm lucruri utile despre istoria complimentului. Nimeni nu poate preciza originea cuvântului şi nici când a apărut prima oară, dar în dicţionarul din 1860 al Fraţilor Grimm noţiunea de compliment era datată în ultima treime a secolului al XVII-lea.
Aflăm cum se poate învăţa să faci un compliment bun, ce vor să audă femeile şi bărbaţii deopotrivă, în ce constau stereotipurile, complimentele pentru copii, pentru părinţi şi pentru cei care nu agreează complimentele, ce spun complimentele despre noi, modele de bază pentru complimentele bune, tehnici pentru complimentele credibile, tipuri de complimente pentru douăzeci de scopuri. Dar şi cele şase mari gesturi care dovedesc preţuirea. O carte foarte utilă oricui.
Gloria Beck s-a nascut în1968 la Köln, în prezent este expert în probleme de retorică. A urmat Dreptul la Konstanz, Heidelberg si Mannheim, frecventând, de asemenea, seminarii şi conferinţe de literatură şi istoria artei. A terminat un master în educaţia adulţilor la Universitatea din Kaiserslautern. Începând cu